Hoe werk ik als psychotherapeut?

Hoe werk ik als psychotherapeut?

Een vertrouwensrelatie met jou als cliënt is de basis van het proces. Het is belangrijk dat jij je als cliënt veilig voelt in deze relatie en bij mij als persoon. Vanuit deze basis vertrekken we van de thema’s die jij aanbrengt.
Ik gebruik vele verschillende methodieken en invalshoeken. Hierbij zijn er 3 belangrijke accenten :

  1. Cliëntgericht: Dit betekent dat jouw vraag, je proces, je ritme bepalen wat er aan bod komt en hoe ermee gewerkt wordt.
  2. Aandacht voor je context, zowel familiaal als professioneel.
  3. Aandacht voor het emotionele in je proces, in je verhaal.

Wil je meer weten over de werkwijze en de gebuikte methodes, klik dan hier.

Hoe verloopt een psychotherapeutisch proces?

Als je vermoedt dat psychotherapie voor jou helpend kan zijn, dan neem je telefonisch contact op voor een eerste gesprek hier in mijn praktijk. Hierin verkennen we samen wat jouw vraag is en in hoeverre ik hierop een geschikt antwoord kan geven. Als je je voldoende veilig voelt bij mij als persoon en je kiest om dit proces aan te gaan dan maken we een nieuwe afspraak waarin we starten met jouw vraag. De duur van een proces kan moeilijk vooraf ingeschat worden. Je bepaalt zelf wanneer je de sessies wil afronden.

Als je ver woont en /of het erg druk, hebt, is het mogelijk om sessies via skype af te wisselen met sessies in mijn praktijk.

Getuigenis:

“Wat mij het meeste vooruit geholpen heeft in de therapie bij Ann, waren de oefeningen die ze voorstelde. Hierdoor was het mogelijk om in de ervaring te gaan, wat me hielp om tot een dieper inzicht te komen.”

Frans Devillé

Klik hier voor meer getuigenissen,

 

Een gedachte over “Hoe werk ik als psychotherapeut?

  1. Afgestudeerd met een rugzak vol dromen startte ik aan het realiseren van al mijn doelen. De lat mag hoog liggen, jawel, op m’n lijst topmama, topdierenarts, topvrouw, topdochter en topvriendin 🙂 Hoe meer top het werd hoe meer op ik me voelde… Dit gevoel werd steeds sterker tot ik wist dat ik iets moest gaan veranderen, maar wat? Ann, ik ben je zo ontzettend dankbaar… Het werk dat je levert, is ondenkbaar. Je bent zo goed in wat je doet. Heel duidelijk is dat je prima weet wat je wanneer zegt en perfect aanvoelt hoe je moet balanceren om te komen tot een blijvend resultaat. Ik heb zoveel geleerd van jou. Je luisterde niet alleen, je analyseerde en legde me steeds geduldig uit wat je hoorde in mijn verhaal… Laagje na laagje kwam je tot bij mijn donkere kamer en heb je me geleerd hoe ik die deur weer kon openzetten en licht binnen kon laten. Om dit te kunnen doen, besef ik heel goed dat je enorm veel van jezelf hebt gegeven Ann. Een oprechte dank u wel ❤️ De eindeloze, vermoeiende ‘piekergedachten’ waarmee ik de avond afsloot en de ochtend weer mee begon, waar ik zelfhulpboeken over heb verslonden en waarvan ik uiteindelijk dacht dat ik ze er maar ging moeten bijnemen, zijn volledig verdwenen. Bedankt om me te leren hoe ik mijn energie en mijn zingende, vrolijke gedachten weer terug kon krijgen. Hoe fijn is dat? Eeuwige dankbaarheid dat ik jou heb mogen ontmoeten, een topper in uw vak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *