Hoe werk ik als psychotherapeut?

Hoe werk ik als psychotherapeut?

Een vertrouwensrelatie met jou als cliënt is de basis van het proces. Het is belangrijk dat jij je als cliënt veilig voelt in deze relatie en bij mij als persoon. Vanuit deze basis vertrekken we van de thema’s die jij aanbrengt.
Ik gebruik vele verschillende methodieken en invalshoeken. Hierbij zijn er 3 belangrijke accenten :

  1. Cliëntgericht: Dit betekent dat jouw vraag, je proces, je ritme bepalen wat er aan bod komt en hoe ermee gewerkt wordt.
  2. Aandacht voor je context, zowel familiaal als professioneel.
  3. Aandacht voor het emotionele in je proces, in je verhaal.

Wil je meer weten over de werkwijze en de gebuikte methodes, klik dan hier.

Hoe verloopt een psychotherapeutisch proces?

Als je vermoedt dat psychotherapie voor jou helpend kan zijn, dan neem je telefonisch contact op voor een eerste gesprek hier in mijn praktijk. Hierin verkennen we samen wat jouw vraag is en in hoeverre ik hierop een geschikt antwoord kan geven. Als je je voldoende veilig voelt bij mij als persoon en je kiest om dit proces aan te gaan dan maken we een nieuwe afspraak waarin we starten met jouw vraag. De duur van een proces kan moeilijk vooraf ingeschat worden. Je bepaalt zelf wanneer je de sessies wil afronden.

Als je ver woont en /of het erg druk, hebt, is het mogelijk om sessies via skype af te wisselen met sessies in mijn praktijk.

Getuigenis:

“Wat mij het meeste vooruit geholpen heeft in de therapie bij Ann, waren de oefeningen die ze voorstelde. Hierdoor was het mogelijk om in de ervaring te gaan, wat me hielp om tot een dieper inzicht te komen.”

Frans Devillé

Klik hier voor meer getuigenissen,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *