Waarom doe ik dit?

Ik geloof dat hoogsensitiviteit een eigenschap is die kan helpen de wereld beter te maken

Ik ben zelf hoogsensitief en heb dit heel lang niet geweten en zeker niet geaccepteerd. Ik wilde me steeds maar aanpassen aan de heersende normen. Op deze manier ben ik gigantisch ver over mijn grenzen gegaan. En terug gekeerd.

Psychotherapie heeft me heel erg geholpen om mijn kwetsuren te helen, mezelf te vinden, mijn kracht te ontdekken en ontwikkelen en mijn kwetsbaarheid toe te laten. Ik voel me dan ook heel dankbaar t.o.v alle therapeuten en leermeesters, die me gesteund en bemoedigd hebben en die in mij bleven geloven als ik het zelf niet meer deed.

Ik geloof dat HSP’s heel veel te geven hebben aan de wereld, op vele verschillende manieren. Ik geloof dat hoogsensitiviteit in bijna elk beroep een extra toegevoegde waarde betekent voor een organisatie, zijn klanten, zijn medewerkers en zijn cultuur. Een HSP zal doorgaans vlugger weten of een product aansluit bij een klant, of de communicatie afgestemd is op de doelgroep, of er een probleem is in het team of de organisatiecultuur.

HSP’s kunnen maar goed tot hun recht komen als ze zichzelf voldoende kennen, accepteren, verzorgen en respecteren. Iets wat velen( nog) niet geleerd hebben. En vaak hebben we een steuntje nodig om onszelf te tonen aan de wereld.

HSP’s die daarnaast ook nog andere “problemen” ervaren, zijn gebaat zijn met een therapeut die naast hun probleem (depressie, jeugdtrauma,burnout..) ook goed bekend is met hoogsensitiviteit.

Daar wil ik andere mensen bij helpen, ik wil dit professionele en doorleefde steuntje zijn voor jou.