Familie- en organisatie opstellingen

gezinHoe werkt een opstelling?


Een opstelling werkt met de techniek van de representatieve waarneming en heeft meestal plaats in een groep. Je brengt als deelnemer jouw vraag in. Intuïtief kies je groepsleden uit, die de rol van representant op zich nemen. Afhankelijk van je vraag wordt je huidige familie, je gezin van herkomst, je team of organisatie opgesteld.

De representanten kennen alleen een korte omschrijving van de vraag. De vraagsteller plaatst de representanten intuïtief in de ruimte. Opmerkelijk genoeg voelen de representanten de emoties en “plaats” van de persoon die zij representeren. Dit fenomeen noemt men “het wetende veld”.

De begeleider neemt waar, stelt gerichte vragen aan de representanten, en voegt waar nodig elementen toe. Zo ontstaat inzicht in het aanwezige systeem. Dit is het moment dat de cliënt zelf in de opstelling komt, indien mogelijk. Vervolgens ordent de begeleider het aanwezige systeem: iedereen krijgt de rol die hem of haar toekomt. Mogelijke antwoorden worden zichtbaar en er kan nieuwe energie stromen. 

Workshops familie- en systemische opstellingen

Het werk in een opstelling is intensief en raakt iedereen die aanwezig is. Hoewel de vragen en thema’s van de deelnemers altijd uniek en persoonlijk zijn, is de heling door de opstelling vaak universeel en wordt gedeeld met alle aanwezigen. Alleen al bij opstellingen aanwezig zijn, raakt vaak aan eigen processen en brengt daar beweging in.

Gezien de opbouw van de workshop is het noodzakelijk om gedurende de hele dag aanwezig te zijn.

Opstellingen en hoogsensitiviteit


Opstellingenwerk is zeer subtiel en intuïtief en is in deze zin vaak heel geschikt voor mensen die HSP zijn. Zij zijn bij uitstek geschikt om systemische thema’s via opstellingen aan te pakken.

Opstellingen: voor vragen waarop je maar geen antwoord vindt


  • Loop jij wel eens tegen je eigen beperkingen aan? Heb je steeds terugkerende levensvragen?
  • Weet je wat je wilt, maar lijkt het of “iets” je in de weg staat?
  • Heb je vragen bij je plaats in je team of organisatie?
  • Loop je  vast in werk of relaties?
  • Of vind je maar niet de rust die je zoekt, ondanks jarenlange coaching ?

Soms ligt de wortel van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gelinkt aan gebeurtenissen in het gezin of een ander systeem.

Je liefdevol losmaken van verborgen, belemmerende invloeden in de familie of het systeem, dat is waar het bij opstellingen om draait.

Getuigenissen:

  • De effecten van de opstellingen waren dat ik mij gesterkt en gesteund voelde. Ook kreeg ik meer inzichten in relaties, die voorbij het gewone denken gingen. In de relatie met mijn mama kwam de onbewuste inhoud naar boven. Als representant leerde ik mijn kwaadheid uiten, wat zeer helend was.
    Getuigenis Vanessa

Prijs:

Deelnemer (dit wil zeggen dat je zelf een thema inbrengt): 130 euro

Representant: 90 euro

Praktisch:

Deze workshop gaat door ter Meerbeke op 16/10/2021 van 9.30 tot 17.30u.

Inschrijving en bijkomende info:

054 329417 of 0477 703129

contact@annderouck.be